De Regionale Sociale Dienst dichtbij inwoners!

maandag 15 augustus 2016 10:43

Steeds meer projecten van de Regionale Sociale Dienst (RSD) zijn dicht bij de inwoners in de gemeente. Per gemeente is er een team van RSD medewerkers actief. Sinds enige tijd is het Wijkse team van de RSD uitgebreid. Op deze manier wordt u, als onze inwoner, op de beste manier geholpen.

Wat betekent dit voor u?
Enkele dagen in de week zijn de participatiecoach, de klantregisseur en de inkomensconsulent van de RSD in het gebouw van Binding aanwezig. Hebt u al langere tijd geen contact gehad met de RSD? Deze mensen gaan met u praten. Door deze manier van werken wordt de drempel voor een gesprek zo laag mogelijk gehouden. Binnenkort zijn ook medewerkers van schuldhulpverlening/budgetbeheer en de jongerenconsulent in Wijk bij Duurstede aanwezig.

Meedoen!
Het doel van de gesprekken is om meer mensen met een uitkering te laten meedoen in de samenleving. Immers, dit is het doel van de Participatiewet. Mensen komen sneller in actie en worden dan ook sneller naar werk begeleid. Als het u niet lukt om -om wat voor reden dan ook- betaald werk te vinden, dan kan (tijdelijk) vrijwilligerswerk een opstap hier naartoe zijn.

Het ParticipatiePunt Wijk, de Wijkse Werkplaats, het Steunpunt Vrijwilligerswerk en het TaalHuis Wijk bij Duurstede begeleiden u hierbij. Samen met u zoeken naar vrijwilligerswerk dat bij u past. Zodat u misschien sneller een betaalde baan vindt. Wij helpen u hier graag bij.

Meer informatie?
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het RSD-loket Wijk bij Duurstede, Karel de Grotestraat 65. Het inloopspreekuur is op dinsdagochtend van 8.30 – 12.30 uur. Of maak telefonisch een afspraak voor de dinsdagmiddag via Loket Wijk, telefoonnummer 0343-473070 (bereikbaar op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8.30 – 12.30 uur en woensdag tot 17.00 uur).

E-mail RSD-loket: wijkbijduurstede@rsdkrh.nl.

« Terug