Project fruitteelt weer van start!

Fruitpluk2014vrijdag 05 september 2014 13:50

Eind augustus is het Fruitteeltproject van de Wijkse Werkplaats weer van start gegaan.
Terwijl vergelijkbare initiatieven elders in Nederland niet van de grond komen, verliep dit project in 2013 in de gemeente Wijk bij Duurstede bijzonder goed.

Uitbreiding
De vooruitzichten voor 2014 zijn gunstig. De fruitteeltbedrijf Heiligenberg Fruit en de firma Merkens hebben zich bij het project aangesloten, om mensen met een uitkering de mogelijkheid te bieden  tijdelijk te werken tijdens de fruitoogst.
Fruittelers die eveneens willen deelnemen aan dit project, kunnen zich aanmelden bij Bibiana Drent, accountmanager Wijkse Werkplaats, tel: (0343) 572674. 

Steuntje in de rug
Toen in 2013 de fruittelers Toon Vernooij en Henny Nell vanuit maatschappelijke betrokkenheid 12 vacatures voor fruitplukker beschikbaar stelden aan de Wijkse Werkplaats, hadden ze geen idee hoe dit zou gaan verlopen. Het bleek een succes. Afgelopen jaar hebben 12 mensen met een bijstandsuitkering twee maanden in loondienst gewerkt bij deze twee Wijkse fruittelers, dankzij inzet vanuit de Wijkse Werkplaats.

De deelnemers waren enthousiast en deden het werk met plezier. Dankzij het project ontvingen ze een extra financieel steuntje in de rug. De helft van de deelnemers vond na afronding van het project een reguliere baan. Daarnaast kreeg een van de kandidaten een contract aangeboden bij één van de deelnemende fruittelers.

Wethouder Jan Burger geeft aan dat hij dik tevreden is met het resultaat van 2013: ‘Wegens het succes van vorig jaar wordt dit project nu herhaald. Waarom het project in onze gemeente wel loopt en elders in het land niet? Belangrijk is een zorgvuldige werving en selectie vanuit Het Werkgeverservicepunt in combinatie met de juiste begeleiding vanuit de Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug. En vanzelfsprekend enthousiaste fruittelers!’

Lokale samenwerking
De Wijkse Werkplaats is een samenwerkingsverband van de gemeente Wijk bij Duurstede, OndernemersKring Wijk bij Duurstede, Werkgeverservicepunt Kromme Rijn Heuvelrug (WGSP KRH), BIGA Groep, de Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug, lokale ondernemers en betrokken (zorg)organisaties.

Het doel van de samenwerking is werkzoekenden in de gemeente Wijk bij Duurstede zoveel mogelijk te laten participeren op de arbeidsmarkt. Bedrijven die hun betrokkenheid willen tonen door hun vacatures aan de Wijkse Werkplaats aan te bieden, zijn altijd welkom.

 

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
'Plukken voor een baan' AD artikel 23-08-2014398,4 kBapplication/pdfdownload

« Terug